Καθυστερήσεις στη μετάταξη αγροφυλάκων στα δασαρχεία

Καθυστερήσεις στη μετάταξη αγροφυλάκων στα δασαρχεία

Αρ. Πρωτ. 19493/ 13.7.2011 

Προς υπουργό

- Προστασίας του Πολίτη

Τεράστια βραδύτητα και αναβλητικότητα παρατηρείται εκ μέρους της Κυβέρνησης στο ζήτημα της μετάταξης των αγροφυλάκων στα δασαρχεία. Σχεδόν δυο χρόνια από την θέσπιση του θεσμού των αγροφυλάκων, οι ίδιοι παραμένουν χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο. Ενώ είχε ληφθεί η απόφαση για την μετάταξή τους στα δασαρχεία, όπου θα μπορούσαν να προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες κυρίως την αντιπυρική αυτή περίοδο, με την εμπειρία και τις γνώσεις που διαθέτουν, εντούτοις ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες ενέργειες.

Η Κυβέρνηση οφείλει να επισπεύσει τις διαδικασίες, ώστε τα άτομα αυτά να μεταταχθούν άμεσα και να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, για τις οποίες και αμείβονται. Ως γνωστόν τα δασαρχεία υπολειτουργούν, οπότε η στελέχωσή τους με τους αγροφύλακες θα έχει ως αποτέλεσμα να διεκπεραιωθούν αρκετά ζητήματα και να αντιμετωπιστούν προβλήματα, που εμφανίζονται αυτή την περίοδο. Φαινόμενα κωλυσιεργίας και αδράνειας από μεριάς του αρμόδιου Υπουργείου επιβαρύνουν την κατάσταση και δεν διευκολύνουν την επίλυση προβλημάτων. 

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-      Πότε προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να διευθετήσει το ζήτημα της μετάταξης των αγροφυλάκων στα δασαρχεία;

Απάντηση Υπουργείου